Iranul ameninta cu o riposta puternica daca Marea Britanie face ”noi greseli”Iranul va reactiona vehement daca Marea Britanie face „noi greseli”, a avertizat, luni seara, Ministerul iranian de Externe, la o zi dupa ce ambasadorul britanic a fost retinut scurt timp pentru participare la un miting neautorizat in Teheran.

„Daca Marea Britanie va face noi greseli, vor urma reactii severe din partea Iranului, iar Londra va fi responsabila pentru acest lucru. Prezenta emisarului britanic la miting incalca normele diplomatice. Amenintarea Iranului cu noi sanctiuni dupa acest caz va genera tensiuni intre Teheran si Londra”, a comunicat luni seara Ministerul iranian de Externe.

Guvernul Marii Britanii l-a convocat luni pe ambasadorul iranian pentru a protesta fata de retinerea emisarului diplomatic britanic la Teheran.

„Arestarea ambasadorului nostru la Teheran fara fundament sau explicatii este o incalcare flagranta a legislatiei internationale”, a declarat ministrul britanic de externe.

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost retinut sambata, mai mult de o ora. Diplomatul sustine ca nu a participat la protestele din Teheran fata de doborarea avionului de pasageri ucrainean, argumentand ca a crezut ca era un mars in memoria victimelor.

„Pot confirma ca nu am luat parte la nicio manifestatie”, a scris diplomatul britanic pe Twitter, intr-un mesaj preluat duminica de AFP.

Macaire afirma ca s-a deplasat la un eveniment anuntat ca un priveghi pentru victimele din avionul Ukraine International Airlines doborat miercuri de o racheta iraniana, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Teheran.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei
Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei