Guvernul Rusiei a demisionatPremierul Dmitri Medvedev a anuntat ca guvernul Rusiei isi depune demisia. Declaratia a venit la scurt timp dupa ce presedintele Vladimir Putin a sustinut discursul anual despre starea natiunii.

Acceptand demisia, Putin le-a cerut ministrilor sa functioneze ca guvern interimar pana la formarea unui nou executiv, transmite Russia Today.

Inainte de a anunta demisia Cabinetului, Medvedev s-a intalnit cu Putin pentru a discuta pe seama discursului, a precizat biroul de presa al Kremlinului.

Putin a mai spus ca intentioneaza sa creeze o pozitie de adjunct in Consiliului de Securitate al Rusiei si sa o ofere lui Medvedev.

Putin vrea sa schimbe Constitutia

In discursul despre starea natiunii, Vladimir Putin a propus un referendum pentru modificarea Constitutiei, pentru ca Parlamentul sa fie cel care alege premierul, pe care presedintele va fi atunci „obligat sa-l numeasca”.

In prezent, Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, doar confirma alegerea facuta de catre seful statului.

Putin spune ce aceasta este o intarire a rolului Parlamentului, transmite The Guardian.

Cu toate acestea, Vladimir Putin, al carui actual mandat se incheie in 2024 si care conform legislatiei in vigoare nu are dreptul sa candideze din nou, a subliniat ca Rusia trebuie sa fie in continuare condusa de un sistem prezidential.

Oricum ambele Camere ale Parlamentului de la Moscova sunt dominate de forte loiale lui Putin si nu se opun niciodata vointei sale.

Printre propunerile lui Putin se mai regaseste si limitarea mandatelor unui viitor presedinte la doua (sa nu uitam ca el a avut patru, cu pauza dupa primele cele doua mandate, in care a fost premier sub presedintele Medvedev).

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei