Morminte din vremea Imperiului Roman, descoperite in Anglia, spun o poveste fascinantaArheologii au descoperit in sudul Angliei nu mai putin de 50 de morminte ale unor sclavi din timpul Imperiului Roman.

Cu totii muncisera, in urma cu 2.000 de ani, la o vila aflata in apropiere, arata Live Science. Desi nu erau platiti pentru munca lor, fiind, practic, niste sclavi, au fost ingropati alaturi de obiecte din ceramica si chiar bijuterii.

Descoperirea a fost facuta in ceea ce acum este Somerset si arata ca si in randul acestor sclavi exista o ierarhie. De exemplu, o femeie a fost asezata cu capul pe o perna, intr-un sicriu construit din piatra, semn ca era o persoana importanta.

Este vorba despre o descoperire de proportii, importanta pentru ca arheologii pot studia o patura distincta a societatii de atunci.

Citeste si Descoperire importanta in Suedia. Ce s-a gasit intr-un mormant viking

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei