China scapa de coronavirus? A doua zi cu zero cazuri locale, numar record de mic de decesePentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio noua contaminare de origine locala cu coronavirus, in timp ce numarul cazurilor importate a atins un record.

Ingradirea pandemiei in tara asiatica, unde virsul a fost detectat in decembrie, ofera o raza de speranta multor tari care in prezent depun eforturi pentru a opri raspandirea COVID-19, noteaza AFP.

Numarul noilor morti in decurs de o zi s-a redus semnificativ in ultimele saptamani in China: numai trei decese au fost anuntate vineri de Ministerul Sanatatii, cel mai scazut de la primele bilanturi din ianuarie.

Simbol al bascularii epicentrului crizei din Asia in Europa: totalul deceselor din Italia (3.405) l-a depasit joi pe cel inregistrat in China, stabilit la 3.248 de morti.

De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate in tara asiatica, dar in prezent mai sunt aproximativ 7.000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima data la Wuhan (centrul Chinei) la sfarsitul lui 2019.

Pentru a opri raspandirea bolii, autoritatile au izolat orasul si provincia invecinata Hubei, peste 50 de milioane de locuitori. Restrictiile sunt ridicate treptat.

Principala ingrijorare a Chinei este in prezent sa evite aparitia unui al doilea val epidemic pe teritoriul national odata cu persoanele contaminate care sosesc din strainatate.

Ministerul Sanatatii a anuntat, vineri, un record de 39 de cazuri importate, fata de 34 cu o zi inainte, ridicand totalul la 228.

O raza de speranta din China: Nicio infectare locala cu coronavirus si un tratament revolutionar

In fata acestui risc, mai multe orase si provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricarei persoane venite dintr-o alta tara, urmate de o carantina obligatorie de 14 zile in locuri special amenajate.

Asia se confrunta deja cu al doilea val al pandemiei de coronavirus. De ce revine boala

Urmareste LIVE cele mai noi evolutii ale pandemiei de coronavirus in Romania si in lume

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei