Rusia a intrat in UE sa o scape de coronavirusDoua state membre NATO si UE – Italia si Bulgaria – isi indreapta sperantele catre Rusia pentru a primi ajutor in lupta impotriva coronavirus.

Actuala situatie medicala disperata din Europa ofera oportunitati de care Rusia si China profita, fara o reactie clara si ferma din partea Uniunii Europene.

Pod aerian militar Moscova-Roma

Armata rusa a inceput duminica sa trimita pe calea aerului in Italia ajutoare medicale la ordinul presedintelui Vladimir Putin, o actiune pe care Kremlinul a denumit-o „Din Rusia, cu dragoste”, anunta Euractiv.

Avioane militare cargo Il-76 au inceput sa decoleze de la o baza din apropierea Moscovei dupa ce Vladimir Putin a discutat, sambata, la telefon cu premierul italian Giuseppe Conte si dupa ce ministrii Apararii din cele 2 state au convenit un acord.

In imagini transmise, duminica, de Ministerul rus al Apararii a fost prezentata o coloana cu cel putin 7 vehicule militare, inclusiv camioane, asteptand sa fie imbarcate intr-un avion cargo.

Euractiv anunta ca cel putin 3 astfel de avioane au decolat, duminica, dupa-amiaza din baza militara rusa. Ministerul Apararii a anuntat destinatia zborurilor: baza aeriana Pratica di Mare, situata la 30 km distanta de Roma.

Kremlinul a anuntat ca Rusia trimite in Italia unitati mobile de dezinfectie, echipament si medici militari, intre care specialisti care au luptat in prima linie impotriva pestei porcine, Antrax si care au contribuit la dezvoltarea unui vaccin anti-Ebola.

Ministerul rus al Apararii a detaliat, anuntand ca trimite in Italia 9 avioane de transport militare, care vor transporta 8 brigazi medicale si 100 de oameni, inclusiv epidemiologi si virusologi.

Citeste mai multe despre Rusia a intrat in UE sa o scape de coronavirus pe Curs de Guvernare

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei