Trump recunoaste ca ”nu este usor” sa procure masti si aparate medicale de ventilarePresedintele american, Donald Trump, a anuntat, marti, ca administratia federala depune eforturi sa ajute statele sa-si procure masti de protectie si aparate medicale de ventilare, dar a recunoscut ca acest lucru „nu este usor”.

„Piata mondiala a mastilor de protectie si de respiratoare este nebuna. Noi ajutam statele sa-si procure aceste echipamente, insa nu este usor”, a scris pe Twitter presedintele american, relateaza Reuters.

Trump precizeaza ca 400 de aparate medicale de ventilare au fost puse la dispozitiaorasului New York.

„Munca incepe in patru spitale din New York”, afirma el. „Milioane de echipamente de diverse tipuri sosesc!”.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca ar constata o „foarte puternica accelerare” a numarului contaminarilor cu noul coronavirus in Statele Unite care ar putea devi epicenturl epidemiei.

Potrivit ultimelor date disponibile, in Statele Unite s-au inregistrat 42.187 de contaminari cu noul coronavirus, dintre care peste 550 mortale.

De saptamana trecuta, guvernatorii unui numar de aproximativ 20 de state – inclusiv California si New York – au luat masuride izolare a populatiei.

Citeste si OMS: Pandemia accelereaza. SUA ar putea deveni noul epicentru

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei