Un american a murit dupa ce a luat medicamentul recomandat de Donald Trump pentru a scapa de coronavirus, fara sa consulte un medic inainteCNN anunta ca un barbat din Pheonix a murit, iar sotia sa este in stare critica, dupa ce au luat, fara sa consulte vreun doctor, medicamentul recomandat de Donald Trump pentru a scapa de coronavirus.

Conform CNN, cei doi au luat fosfat de cloroquina, medicament folosit pentru tratarea malariei. Cei doi erau trecuti de 60 de ani si nu se stie daca aveau alte afectiuni. Cert este ca au luat medicamentul fara a consulta vreun doctor inainte.

Acest anunt vine la doar trei zile dupa ce presedintele Donald Trump scria pe Twitter ca „Hidroxiclorochina si Azitromicina, luate impreuna, au o sansa reala de a fi medicamentele care schimba jocul medicinii in intreaga istorie”.

Dupa anuntul lui Trump, oficialii din domeniul sanatatii au avertizat insa ca este necesar un studiu suplimentar.

Banner Health, unul dintre cele mai mari spitale din Arizona, a confirmat ca americanul a murit dupa ce a luat aceste substante fara sa consulte un doctor inainte.

Reprezentantii Banner Health au transmis ca acest medicament este si „un aditiv utilizat frecvent pentru curatarea acvariilor cu pesti”.

Clorochina este aprobata de FDA in SUA pentru tratarea malariei si artritei reumatoide, dar nu si pentru tratarea coronavirusului.

„Avand in vedere incertitudinea din jurul COVID-19, intelegem ca oamenii incearca sa gaseasca noi modalitati de a preveni sau trata acest virus. Dar automedicatia nu este calea de a face acest lucru„, a afirmat doctorul Daniel Brooks.

Conform reprezentantilor Banner Health, cei doi americani care au luat aceste medicamente au resimtit efecte adverse in doar 30 de minute si au necesitat internarea.

Din acest motiv, Banner Health a solicitat ferm ca aceste medicamente sa nu fie prescrise pacientilor care nu sunt spitalizati.

„Ultimul lucru pe care il dorim acum este sa inundam serviciile noastre de urgenta cu pacienti care cred ca au gasit o solutie vaga si riscanta care ar putea pune in pericol sanatatea lor”, a transmis doctorul Brooks.

Un studiu aratase ca hidroxicloroquina are efecte pozitive, insa doar sub supravegherea doctorilor

Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, a explicat ca a efectuat un studiu clinic in care a tratat 25 de pacienti cu Covid-19 cu hidroxicloroquina. La sase zile distanta, spunea el, doar 25 la suta dintre pacientii care au luat acest medicament mai aveau virusul in corpul lor. In schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat sa fie purtatori.

Studiul a demonstrat ca hidroxiclorochina si azitromicina sunt foarte eficiente in tratarea Covid-19. Pacientii inscrisi in studiu au invins virusul in jurul celei de-a cincea zile de tratament. Expertii avertizeaza insa ca este nevoie ca studiile sa fie aprofundate si ca exista inca incertitudine cu privire la eficacitatea tratamentului.

In urma acestui anunt, gigantul farmaceutic francez Sanofi s-a oferit sa doneze milioane de cutii de Plaquenil (un nume comercial pentru hidroxiclorochina) pentru a continua testele.

In Franta, se pare ca unele farmacii au fost coplesite de cererea mare a acestor medicamente in ultimele zile. Chiar si asa, multe voci au subliniat ca oamenii nu ar trebui sa ajunga la concluzia ca hidroxiclorochina este o cura miraculoasa dovedita.

„Acest studiu pare promitator, dar trebuie sa fim cu adevarat atenti inainte de a ne ridica asteptarile cand vine vorba despre un virus atat de nou ca acesta. Inca ne lipsesc o multime de date”, a spus Sarah D’Alessandro, profesor de medicina moleculara la Universitatea din Milano si specialist in malarie.

Urmareste in direct pe Ziare.com cele mai noi vesti legate de pandemia de coronavirus

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei