O specie pe cale de disparitie pare ca revine. Date imbucuratoareCele mai recente date arata ca populatia de rinoceri negri africani, aflata pana acum in pericol de disparitie, pare ca-si revine timid.

Numarul exemplarelor de rinocer negru din sudul Africii, care joaca un rol crucial in habitatele in care traiesc, dar care aduc regiunii si bani, prin ecoturismul care se practica aici, a crescut cu 2,5% in perioada 2012-2018.

De la 4.800 de exemplare in salbaticie s-a ajuns la peste 5.600, arata datele furnizate de International Union for Conservation of Nature (IUCN), conform IFL Science.

Aceasta crestere este efectul strategiilor puse in practica in ultimii ani, inaspririi pedepselor pentru braconieri, in special.

Astfel, numarul rinocerilor care au cazut prada braconajului a scazut de la 769 in 2018, la 594, anul trecut.

Daca in 2015 erau ucisi de braconieri 3,7 rinoceri zilnic, in 2018 s-a ajuns la 2,4 sau unul la fiecare 10 ore.

Desi nu se poate spune in prezent ca specia e ferita de disparitie, cifrele arata imbucurator, mai transmite IUCN.

Citeste si: A aparut o noua specie de soparla in Bucuresti

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

Mariana Lukic

Marianne lucrează de mai mulți ani, pe lângă ocupația profesională la conservarea tradiției și culturii românești [valah] a moștenirii în planurile din nord-estul și sud-estul Serbiei